LinkedIn

 

I min profil har noen flere kontakter enn den gjennomsnittlige brukeren av LinkedIn (LI), men det er ikke fordi jeg synes det er morsomt å ha flest mulig kontakter. Jeg ser på hele nettverket mitt som potensielle samarbeidspartnere, og derfor vil jeg sende maksimum to eposter årlig til alle mine kontakter. Jeg ber de som vil reservere seg mot disse epostene om å slette meg som kontakt på LI.

LI er et meget kraftig redskap for å ha god kontakt med et bredt nettverk med spesialister på mange områder,. La meg forklare litt om hvordan jeg tenker med dette nettverket og hvordan det kan brukes. Når det gjelder Facebook, er vennebegrepet utvannet, og her er LinkedIn mye ærligere på at dette først og fremst er kontakter, ikke hjertevenner for livet.

Jeg har heller ikke noe behov for å skjule hvem som er mine kontakter. Jeg tror vi kan ha gjensidig nytte av å ha brede nettverk, og kanskje finnes det andre i mitt nettverk som kan hjelpe nettopp deg? Ikke nøl med å ta kontakt hvis det er noe jeg kan hjelpe med.

Selvfølgelig kjenner jeg ikke alle kontaktene mine personlig, men jeg vil gjerne være i kontakt med fornuftige mennesker som er eksperter i sitt felt. Et eksempel på en kontakt som ikke var spesielt nyttig var nigerianeren som skrev i profilen sin at han bodde i Oslo. Det viste seg at mannen var pengelens og bodde i Nigeria. Selvfølgelig har jeg ikke mot utenlandske kontakter på LI, men det er mye lettere å bekrefte at nordmenn er de som de skriver de er.

De som ber om å bli kontakt med meg legger jeg til som mottakere av mitt nyhetsbrev, men dette er selvfølgelig ikke noe som jeg tvinger folk til. Jeg blir overhodet ikke snurt over om noen sier nei til dette, og alle får en mulighet til å reservere seg mot dette når jeg sender dem melding på LI eller i nyhetsbrevet.

Hvis du vil bruke LinkedIn strategisk, kan jeg varmt anbefale videoen til Edgar ValdmanisLinkedin workshop 31 min. Han viser at det ikke er noe å være redd for å ta kontakt med nye personer som kan bli en verdifull del av ditt nettverk.

For en grundig guide til bygging av strategiske nettverk basert på gode relasjoner, les gjerne min artikkel Strategisk nettverksbygging. Her viser jeg hvordan vi kan segmentere LI nettverket i kombinasjon, optimalisering og synkronisering med Googles tjenester, i tillegg til andre nyttige verktøy.

Comments are closed