CV

English CV, LinkedIn

Født 2. februar 1972

Erfaring

Okt 1992 – Kommunikator: Fra november 2017 tilbyr jeg foredrag om krisekommunikasjon, krigshistorier med kommunikasjonslæring. Les mer på kristiankahrs.com/services. Tilbyr personlig oppfølging til ledere som vil være godt forberedt på vanskelige styremøter eller tøffe forhandlinger. Siden jeg hadde min første featureartikkel på trykk i Dagen i oktober 1992 har jeg hatt en bred og variert erfaring i det offentlige liv som journalist og skribent. Fra september 2000 har jeg hatt base stort sett i Beograd, Serbia, avbrutt av perioder i Norge og en periode i Pakistan, Afghanistan og Iran etter 11. september 2001. God operativ erfaring fra konfliktområder som krigsjournalist. Publikasjoner inkluderer for eksempel nyhetsbyrået Associated Press, Dagbladet, Verdens Gang, Aftenposten, Nettavisen og det amerikanske magasinet Christianity Today. Tar gode bilder.
Mai 2015 – sept 2017 Politikk: Engasjert i det strategiske lederskapet for Demokratene i Norge som sentralstyremedlem, tidligere utenrikskoordinator og informasjonsleder. Førstekandidat til Stortingsvalget 11. september 2017 fra Sør-Trøndelag. God erfaring i strategisk kommunikasjon og bygging at en organisasjon fra bunnen. Tok del i utvikling av program og ideologi. God på krisekommunikasjon og løpende mediehåndtering. God kunnskap om effektiv epostkommunikasjon og analyse med verktøy som Mailchimp. Se min oppsummering og analyse av min tid i artikkelen To år med krisekommunikasjon.
Juni 2007 –
nov 2007
Sjefredaktør: Magasinet Norway Exports. Ansvarlig for innhold og planlegging for utgavene Defence, Security & Space Technology, Energy & Environmental Technology, Shipping og Oil & Gas, i tillegg til maritime språkutgaver på russisk, portugisisk og kinesisk. Etablerte og vedlikeholder gode relasjoner til industriledere, departementer og offentlige organer.
Aug 2004 –
juni 2007
Skribent: Presenterte norsk industri internasjonalt for Norway Exports Norway Exports, et magasin publisert i samarbeid med Innovasjon Norge og Utenriksdepartementet. Norway Exports dekker det meste av norsk eksportindustri med hovedvekt på shipping, petroleum og R&D.
Sommer 2004/5 Prosjektleder: Tok initiativ til vennskaps- og forsoningsleirer for serbiske og albanske studenter i Montenegro. Norad støttet dette prosjektet økonomisk. Med disse leirene åpnet vi viktige kommunikasjonskanaler mellom serbere og albanere.  Jobben var ulønnet, og inkluderte ansvar for finanser og å være en del av prosjektledelsen.
2003 – 2004 Journalist:I de perioder jeg jobbet i Norge jobbet jeg noen ganger som frilanser med å dekke internasjonale nyheter fra Norge til resten av verden for nyhetsbyrået The Associated Press, heretter omtalt som AP. Arbeidsprøver er tilgjengelig, og en av de største sakene var ranet av Edvard Munchs Skrik.
Des 2001 –
april 2002
Journalist: Jobbet som frilansjournalist i Pakistan, Afghanistan og Iran for norske og internasjonale medier. Dette var en viktig dannelsesreise hvor jeg bodde spartansk, ofte ute på landsbygda og dårlige, meget billige hoteller. Dekket trosfrihet og kvinnerettigheter for det amerikanske magasinet Christianity Today.
Jan –
juli 2000
Internettredaktør for KFOR Online, den offisielle nettsiden for KFOR, NATOs fredsbevarende styrke i Kosovo. Startet en nyhetstjeneste med over 130.000 daglige treff da jeg var ferdig med tjenesten. Jobbet som major i den internasjonale mediestaben med offiserer fra 14 andre land. Arbeidsprøver og tjenesteuttalelse fra KFOR er også tilgjengelig
Juli 1997 –
des 1999 
Journalist: Jobbet som sportsstringer for AP. Dekket internasjonal sport som UEFA Champions League med Rosenborg og vintersport fra Norge til resten av verden. Hjalp til med vanlige nyheter ved behov.
1998 – 2000 Skribent: Var med på pionertiden for internettnyheter som redaktør for Storsalen Online, online nyheter for Storsalen, en kirke i Oslo. Google har en god oversikt over artikler jeg skrev der.
1994 – 1997 Journalist: Skrev for The Column, studentavisen ved University of Northwestern – St. Paul i Minnesota. Skrev nasjonale og internasjonale nyheter, sportsredaktør det siste året og ble vant til hardt arbeid og lange dager. Det siste året ble jeg god nok i engelsk slik at jeg senere kunne skriver for AP.
Sommer 1996 Journalist i Trønderbladet, hadde mellom to og tre artikler på trykk i uka.
Sommer 1995 Journalist: Reiste til Krim for å dekke konflikten mellom Russland og Ukraina.
Sommer 1994 Journalist: Reiste til Makedonia og Hellas for å dekke konflikten mellom greske makedonere og slaviske makedonere.
1993 – 1994 Journalist: Hadde en seksmåneders praksisperiode i Adresseavisen. Jobbet mest med nyheter men jobbet også med sport og kultur.
1991 – 1992 Soldat: Tjenestegjorde på verdens nordligste infanteribataljon, Garnisonen i Porsanger, 70 grader nord.

Utdannelse

1994 – 1997 Dobbel BA i kommunikasjon/journalistikk og historie fra University of Northwestern – St. Paul. Vitnemålet er tilgjengelig på sorryserbia.com/transcript med en Grade Point Average på 3.5
1992 – 1993 Studerte journalistikk på NLA Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand. Lærte de journalistiske basisferdighetene og ble vant med tempo og deadlinepress.

Språk

En nordmann med profesjonell kunnskap om engelsk, både skriftlig og muntlig. Snakker godt nok serbisk til å gi TV intervjuer og gjør meg forstått på tysk.

Referanser

Comments are closed