Jan Ditmar 50

Som eneste søker til jobben som presseansvarlig for 50-årsdagen til min bror Jan Ditmar Kahrs, er jeg glad for at jeg fikk denne jobben.

I stedet for å ta med seg familien til Syden eller noe, inviterte Jan Ditmar i stedet alle sine venner hjem til Klæbu kirke 2. februar. Her var det konsert med den anerkjente kantoren Ulf Nilsen, som fylte kirken med brusende toner fra orgel, fiolin, piano og sang. Gavene han ønsket seg var donasjoner til Kristent Arbeid Blant Blinde og Svaksynte (KABB), og det kom inn hele 20450 kroner netto til KABB

For de som ikke fikk med seg konserten, har vi nå lagt den ut:

Kvaliteten er ikke som om vi skulle hatt et studioopptak, men med så flott musikk, kunne vi ikke la være å dele konserten med de som ikke hadde anledning til å komme.

Konserten ble etterfulgt av åpent hus på kirkestua med pizzasnurrer, bakt av vår mor Marie og prestedatter Inger Sofie Stendahl, og kakebord. 90 personer kom til konserten, og 80 var med på kakebord etterpå. Selv er jeg ikke særlig til kakemons, men det er få som er like glad i kaker som Jan Ditmar.  Bildene fra kvelden ligger på Facebook, men du trenger ikke være pålogget Facebook for å se bildene.

Jan Ditmar hadde følgende Facebook status dagen etter:

Takk til alle som har gitt generøse gaver til KABB, 11600 kroner i kontanter i tillegg til 8850 kroner via bankoverføringer, tilsammen 20450 kroner.

Takk til alle som har gitt generøse gaver til KABB. Donasjonene som kom inn overgikk all forventning I kontanter kom det inn 11600 kroner, 7450 på Vipps, 1400 kroner på bankoverføring, totalt hele 20450 kroner. Takk til alle som bidro.

Jeg sitter og fordøyer inntrykkene etter en fantastisk 50-årsdag med konsert i Klæbu kirke og åpent hus på kirkestua. Jeg her fått mange hyggelige bursdagskort som jeg vil ta vare på, i tillegg til meldinger på Facebook og SMS. Jeg er overveldet over alle gavene som har kommet inn til KABB .

Mange av dere har gitt generøst på VIPPS til 20729 eller på kontonummer 3000.16.15838. Det er fremdeles mulig å gi en gave til en organisasjon jeg er veldig glad i. Husk å merke gaven “Jan Ditmar 50”.

Tusen takk til Frank Tangen, KABB og musikeren Ulf Nilsen som er en god venn av meg og KABB. Gavene er netto fordi jeg har dekket alle utgifter. Det er få musikere i Norge som holder Ulfs kvalitet med kombinasjonen piano, orgel og fiolin. Sjelden har fått så fin musikk i Klæbu kirke som vi fikk i går.

 

Les hele artikkelen fra Klæbuposten med å klikke på bildet.

Les hele artikkelen fra Klæbuposten med å klikke på bildet.

Konserten var også godt annonsert i lokalavisa Klæbuposten, med både forside og fyldig artikkel inne i avisen.

Frank Tangen fra KABB skrev også artikkelen Jan Ditmar lever for kirke, kultur og KABB, som handler om hvordan Jan Ditmar jobber som klokker i Klæbu kirke og hvordan han er inkludert i kirkestaben og kulturlivet i Klæbu.

Siden dette først og fremst var Jan Ditmars kveld, og delvis min fordi jeg fylte 46 år samme dag som Jan Ditmar, synes jeg det er litt morsomt å dele quizen vi hadde laget. Selv om Jan Ditmar er sterkt synshemmet, har han spesiell kunnskap på mange områder. Visste du for eksempel at de fleste lysrør og kjøleskap går i tonearten G?

Og her er fasiten:

Quiz for Jan Ditmar

Det var ingen overraskelse at Ulf Nilsen og Frank Tangen ble vinnerne av quizen med 18 poeng. I alle fall var det ingen andre som sa fra om at de hadde flere poeng. Likevel bommet Oslo-guttene på at Jan Ditmar rett og slett ikke vet hvor mange munnspill han har, og de hadde ingen tro på at klokkerkollega og melkebonde Terje Holmli hadde gitt 30 liter melk rett fra kyrne til Jan Ditmars 30 årsdag. Dette ble mulig på grunn av en klippekortordning.

At Ulf og Frank ble quizens vinnere ødela litt planen min om at vinneren kunne velge en sang som Ulf skulle improvisere, men det ordnet seg likevel fordi publikum ønsket seg en improvisasjon basert på tre veg-relaterte sanger, Mil etter mil, Velt alle dine veger og Gå gjennom byens lange, rette gater. Hør Ulfs veg-potpurri under.